پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
کارت صدا چیست؟
نوشته شده در 28 تير 1389
بازدید : 2253
نویسنده : احسان

 كارت صدا چيست؟
كارت صدا يكي از عناصر سخت افزاري استفاده شده در كامپيوتر است كه باعث پخش و ضبط صدا( صوت) مي گردد. قبل از مطرح شدن كارت هاي صدا ، كامپيوترهاي شخصي براي پخش صدا ، صرفا" قادر به استفاده از يك بلندگوي داخلي بودند كه از برد اصلي توان خود را مي گرفت . در اواخر سال 1980 استفاده از كارت صدا در كامپيوتر شروع و همزمان با آن تحولات گسترده اي در زمينه كامپيوترهاي چند رسانه اي ايجاد گرديد. در سال 1989 شركت Creative labs كارت صداي خود را با نام Creative Labs soundBlaster Card عرضه نمود. در ادامه شركت هاي متعدد ديگري توليدات خود را در اين زمينه عرضه نمودند.
مباني كارت صدا
يك كارت صدا داراي بخش هاي متفاوت زير است :
• يك پردازنده سيگنال هاي ديجيتال (DSP) كه مسئول انجام اغلب عمليات( محاسبات ) مورد نظر است .
• يك مبدل ديجتيال به آنالوگ (DAC)
• يك مبدل آنالوگ به ديجيتال(ADC) براي صوت ورودي به كامپيوتر
• حافظه ROM يا Flash براي ذخيره سازي داده
• يك اينترفيس دستگاههاي موزيكال ديجيتالي (MIDI) براي اتصال دستگاه هاي موزيك خارجي
• كانكنورهاي لازم براي اتصال به ميكروفن و يا بلندگو
• يك پورت خاص " بازي" براي اتصال Joystick
اغلب كارت هاي صدا كه امروره استفاده مي گردد از نوع PCI بوده و در يكي از اسلات هاي آزاد برد اصلي نصب مي گردند. كارت هاي صداي قديمي عمدتا" از نوع ISA بودند. اكثر كامپيوتر هاي جديد كارت صدا را بصورت يك تراشه و بر روي برد اصلي دارند. در اين نوع كامپيوترها اسلاتي برروي برد اصلي استفاده نشده وبدين ترتيب يك اسلات صرفه جوئي شده است ! Sound Blaster Pro بعنوان يك استاندارد در دنياي كارت هاي صدا مطرح است .
اغلب توليد كنندگان كارت صدا از مجموعه تراشه هاي مشابه استفاده مي نمايند.پس از طراحي تراشه هاي فوق توسط شركت هاي مربوطه توليد كنندگان كارت صدا، امكانات و قابليت هاي دلخواه خود را به آنها اضافه مي نمايند.
كارت صدا را مي توان به يكي از دستگاههاي زير متصل نمود :
• هدفون
• بلندگو (Speaker)
• يك منبع ورودي آنالوگ نظير : ميكروفن راديوضبط صوت و CD player
• يك منبع ورودي ديجيتال نظير CD-Rom
• يك منبع آنالوگ خروجي نظير ظبط صوت
• يك منبع ديجيتال خروجي نظير CD-R
 

عمليات كارت صدا
يك كارت صدا قادر به انجام چهار عمليات خاص در رابطه با صدا است :
• پخش موزيك هاي از قبل ضبط شده ( از CD فايل هاي صوتي نظير mp3 و يا Wav ) بازي يا DVD
• ضبط صدا با حالات متفاوت
• تركيب نمودن صداها
• پردازش صوت هاي موجود
عمليات دريافت و ارسال صوت (صدا) براي كارت صدا از طريق بخش هاي DAC و ADC انجام مي گيرد. پردازش هاي لازم و مورد نياز بر روي صوت توسط DSP انجام مي گيرد و بدين ترتيب عمليات اضافه اي براي پردازنده اصلي كامپيوتر بوجود نخواهد آمد.
توليد صوت

فرض كنيد، قصد داشته باشيم كه از طريق ميكروفن صداي خود را به كامپيوتر انتقال دهيم . در اين حالت كارت صدا يك فايل صوتي با فرمت wav را ايجاد و داده هاي ارسالي توسط ميكروفن در آن ذخيره گردند. فرآيند فوق شامل مراحل زير است :
1 - كارت صدا از طريق كانكتور ميكروفن سيگنال هاي پيوسته و آنالوگي را دريافت مي دارد.
2 - از طريق نرم افزار مربوطه نوع دستگاه ورودي براي ضبط صدا را مشخص مي نمائيم .
3 - سيگنال آنالوگ ارسالي توسط ميكروفن بلافاصله توسط تراشه مبدل آنالوگ به ديجيتال (ADC) تبديل و يك فايل حاوي صفر و يك توليد مي گردد.
4 - خروجي توليد شده توسط ADC در اختيار تراشه DSP براي انجام پردازش هاي لازم گذاشته مي شود. DSP توسط مجموعه دستوراتي كه در تراشه ديگر است برنامه ريزي براي انجام عمليات خاص مي گردد. يكي از عملياتي كه DSP انجام مي دهد فشرده سازي داده هاي ديجيتال بمنظور ذخيره سازي است .
5 - خروجي DSP با توجه به نوع اتصالات كارت صدا در اختيار گذرگاه داده كامپيوتر قرار مي گيرد.
6 - داده هاي ديجيتال توسط پردازنده اصلي كامپيوتر پردازش و در ادامه براي ذخيره سازي در اختيار كنترل كننده هارد ديسك گذاشته مي شوند. كنترل كننده هارد ديسك اطلاعات را بر روي هارد و بعنوان يك فايل ضبط شده صوتي ذخيره خواهد كرد.
شنيدن صوت
مراحل گوش دادن به صوت به شرح زير مي باشد ( برعكس روش گفته شده در ارتباط باضبط صوت):
1 - داده هاي ديجيتال از هارد ديسك خوانده شده و در اختيار پردازنده اصلي قرار مي گيرند.
2 - پردازنده اصلي داده ها را براي DSP موجود بر روي كارت صدا ارسال مي دارد.
3 - DSP داده هاي ديجيتال را ازحالت فشرده خارج مي نمايد.
4 - داده هاي ديجيتال غيرفشرده شده توسط DSP بلافاصله توسط مبدل ديجيتال به آنالوگ(DAC) پردازش و يك سيگنال آنالوگ ايجاد مي گردد. سيگنال هاي فوق از طريق هدفوق يا بلندگو قابل شنيدن خواهند بود.

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: کارت صدا چیست؟ , ,
:: برچسب‌ها: کارت صدا , کارت صدا چیست , کارت صدا برای رکورد صدا , مبانی کارت صدا ,



دی جی جدید Torq XPonent
نوشته شده در 27 تير 1389
بازدید : 2466
نویسنده : احسان

ام آدیو سیستم دی جی جدید خود را با نام Torq XPonent را عرضه خواهد کرد. M-Audio خبر از ارائه Torq Xponent که یک سیستم دجی و تنظیم سخت افزاری؛ نرم افزاریست را منتشر کرد. این سیستم شیوه سنتی سی دی؛ دی جی ها و کنترل میکسٍ دنیايي از Computer-Based DJing را برای شما فراهم می کند و به نظر می آید بتواند ترکیبی از نرم افزارهایی دی جی و شکل و شمایل خوب و همچنین از سطح فرمان خاص خود بر خوردار باشد. Torq Xponent از هر دو سطح میدی کنترلرهای پیشرفته برای نرم افزارهای دی جی Torq و چهار جروجی صدای USB که شامل دو خروجی استریو RCA و استاندارد 1.4 و همچنین خروجی برای هدفون به همراه صفحه نمایش صوتی ارسال پیام می باشد. کنترلرها روی Xponent طوری طراحی شده اند تا همان توانای واحساس کار با دی جی های سنتی را به فرد بدهند.


آرایش کنترلرهای لمسیXponent به دی جی اجازه اجرای کارهای متنوعی از یک سطح و نیاز به تعدیل پارامترهای رو صفحه با پدهای لمسی و کیبرد ها را خذف می کند. برای کنترل نحوه CD-Player دی جی، Xponent دارای دو Scratch Wheel لمسی برای Scratch کردن، و بالا بردن و پایین آوردن سرعت پلی بک فایلهای دیجیتالی می باشد. برای کنترل دقیق و عمیق بر روی Torq،Xponent 64 دکمه مختص Backlit که شامل : Play, Cue, Seek, Loop, Key and Sync controls و دو Volume لغزشی و هشت دکمه برامده برای کنترل افکت ها معین ،و دو Pitch Slider ، 100 میلیمتری را تعبیه کرده است. تاچ پدهای مختص X،Y کنترلرهای درون طراحی شده به شما قدرت کنترل بر روی موس یا افکتها را در Torq می دهد بنابراین شما احتیاج به برداشتن دست خود از روی دستگاه را ندارید. ال ای دی متر های(LED) ، Level و Progress شما را از هر آنچه یک دی جی از مشخصه های حرفه ای انتظار دارد بی نیاز می کند. نرم افزار دی جی Torq برای "مک" و "پی سی"برای کار با Xponent طراحی شده است . هر کنترل Xponent طوری تعبیه شده است تا با دیگر ابزارها مطابقت داشته باشد. تمام سخت افزارها و کنترل ها همان طور که یک دی جی انتظار دارد تعبیه شده اند تا در همان اولین استفاده از Xponentآسان و قابل درک باشند. این دستگاه (Torq Xponent) قرار است در سال جاری میلادی عرضه شود و قیمت تقریبی آن حدود 749.99 دلار اعلام شده است.
 

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: دی جی جدید Troq Xponent , ,
:: برچسب‌ها: Torq XPonent , دی جی جدید , دی جی جدیدTorq XPonent , ,



Protools HD3
نوشته شده در 26 تير 1389
بازدید : 1915
نویسنده : احسان

 

ماهنامه صنعت صدا و تصوير -  Protools HD3 يكي از پيشرفته ترين سيستم هاي DAW در جهان ميباشد و در حال حاضر بعنوان انتخاب اول حرفه اي ترين استوديو هاي ضبط و ميكس شناخته شده و از شاخه محصولات HD شركت Digidesign ميباشد.
كمپاني Digidesign با قدمتي ٢٠ ساله به عنوان يكي از پيشگامان صنعت صدا در جهان سيستم هاي DAW خود را در دو گروه LE – HD Protools ارايه مينمايد.
گروه Protools LE به خانواده محصولات Digi002 و خانواده محصولات Mbox2 و نرم افزار Protools M-Power اطلاق ميگردد.
گروه بعدي اين كپاني يعني Protools HD كه يك سيستم كاملا مدولار ميباشد به انواع HD1،HD2، HD3، تقسيم ميگرد.
اين شركت هم چنين با در اختيار داشتن كنسول هاي Icon وبا اشتراك گذاشتن آن با Protools HD 3 يكي از كامل ترين استاديو هاي صدا را به صدا پيشگان عرضه كرده است.
در اين سيستم انتخاب هاي مختلف، چه از نظر تعداد ورودي و خروجي و چه از نظرنوع آن ها وجود دارد.اساس كار سيستم HD بر استفاده از كارت Core بعنوان پردازشگر اصلي بهمراه كارتهاي Accel جهت تسريع پردازش ميباشد.
جهت ارتباط منابع صدا با كارت Core نياز به ورودي داريم كه در اين بخش با انتخاب هاي متعددي روبرو هستيم با توجه به كاربري سيستم ميتوان از ٩٦ I/Q كه داراي ورودي و خروجي انالوگ بهمراه ديجيتال ميباشد استفاده كرد يا اينكه از I/Q يا ١٩٢ Digital بهره برد.


در سطح بالا تر ميتوان از كنسول هاي D-Command و Icon بهره برد كه اين كنسولها را ميتوان در حالتهاي مختلف تركيب كرد وجود تمامي كنترلهاي مورد نياز داخل نرم افزار روي اين كنسول پيشبيني شده است و ديگر هيچ نيازي به استفاده از چاك شاتل ، ماوس و صفحه كليدنيست.
قابليت هاي نرم افزار Protools در پشتيباني از امكانات متفاوت نظير Midi و اتوماسيون غير قابل بحث است همچنين وجود ميكسر داخلي 48 Bit معرف دقت اين نرم افزار در پردازش صداي وارد شده به سيستم ميباشد. داشتن دستگاهايي مانند Sync امكان استفاده از Protools را در كنار سيستم هاي ويديويي براحتي فراهم مينمايد.
اخيرا كمپاني Digidesign سيستم خود را در جهت پشتيباني از DSD مجهز كرده است كه ميتوان با سيستم SACD نيز توليد كرد كمپاني Digidesign نه تنها در زمينه محصولات استوديويي بلكه در زمينه ضبط و ميكس صداي زنده نيز فعاليت دارد كه كنسول Venue اصلي ترين بخش آن ميباشد.
از سال ١٩٩٥ كمپاني Avid با خريد Digidesign بدون حذف نام اين كمپاني، آن را به عنوان يكي از بخش هاي حرفه اي خود معرفي نمود.
شركت Avid كه خود يكي از پيش گامان اريه محصولات Broadcasting و سيستم هاي تدوين غير خطي پيشرفته فيلم و ويديو ميباشد، با در اختيار داشتن اين كمپاني و سپس خريد خريد كمپاني M-Audio در حال حاضر به عنوان بزگترين توليد كننده سيستم هاي ديجيتال صدا در جهان محسوب ميگردد.
 

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: Protools HD3 , ,
:: برچسب‌ها: Protools HD3 , آموزشProtools HD3 , آشنایی باProtools HD3 , Protools ,



معرفی Vst و Vsti
نوشته شده در 25 تير 1389
بازدید : 2390
نویسنده : احسان

 نکته مهم اینه که شاید خیلی ها اصلا ندونن VST چیه! پس من یه توضیح مختصر در باره VST Plugins به شما میدم .ببینید دوستان - وقتی یه کمپانی نرم افزاری رو تولید میکنه یه سری ابزار و امکانات بصورت دیفالت و سفارشی در اختیار کاربر قرار میده . اما تو نرم افزاری مثل FL Studio - یا حتی Photo shop - 3d MAX و خیلی از نرم افزار های حرفه ای ممکنه ابزاری نیاز باشه که تو نسخه اصل و سفارشی وجود نداشته باشه .در کنار این کمپانی ها شرکت های کوچک و بزرگی هستند که برای این نرم افزارهای اصلی - نرم افزار های جانبی ( Plug - ins ) تولید میکنن که مکمل نرم افزار اصلی هستند .Vst تو نرم افزار های مورد استفاده ما یه فرمت ضبظ و دسته بندی صدا و بطور کلی یه پکیج هست که برای ما میتونه ابزار - بانک های صدایی - انواع افکت و سینت سایزر ها رو به همراه بیاره و نسخه خام نرم افزار رو کامل کنه . بنا بر این ما میتونیم بسته به علاقه و سبک کاریمون Vst های مختلف نصب کنیم و از اونا استفاده کنیم .البته فرمت دیگه ای هم وجود داره که با حروف DXi از اونا یاد میشه . DXI و VST باهم تفاوت چندانی ندارن و کارشون تقریبا یکی هست .Dxi از خانواده DirectX ها هست و اکثر کمپانی ها تو پکیج هاشون هم Vst و هم DXI رو قرار میدن.
 

انواع VST های موسیقی پلاگینز ها بطور کلی به دو دسته تقسیم میشن . 1- Instrument - 2 - Effect که پلاگینز های اینسترومنت رو با حرف ( i ) در آخر Vst نشون میدن.

VST i - اینسترومنت ها در حقیقت بانک های صدایی یا سینت سایزر هایی هستند که کارشون تولید صدا یا جمع آوری صداهای مختلف بسته به سبک یا سازبندی مشخص هست و شرکت های بزرگی تو این رشته فعالیت میکنن که تو بعضی موارد از خود شرکت اصلی تولید نرم افزار بزرگتر و حرفه ای تر هستند Hyper sonic - Super wave - Vanguard - Vanguard - Virtual Guitarist - , ... تو این دسته هستند.

Vst Effect این دسته رو با کلمه VST خالی نشون میدن. این دسته از محموع افکت های کلی یا تخصصی برای ویریش یا اعمال تغییرات و تزئینات یا در نهایت تصحیح و تقویت صدا تشکیل شده که روی صداهای مختلف قرار میگیره و تغییراتی روی اونها اضافه میکنه .در حین کار  اولوت با اینسترومنت ها هست و بعد افکت ها روی اونها کار میکننن. اما خیلی از اینسترومنت ها ابزار و افکتهای اصلی رو دارن و میشه از خود اینسترومنت ها استفاده کرد اما تخصص افکت ها رو نباید فراموش کرد Reverb - Delay  - Vocodorو افکتهای دیگه تو این دسته هستند.

 

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: معرفی Vst و Vsti , ,
:: برچسب‌ها: Vst و Vsti , معرفی Vst و Vsti , آشنایی با Vst و Vsti , وی اس تی , معرفی وی اس تی , آشنایی با وی اس تی ,



میکروفون های RODE
نوشته شده در 24 تير 1389
بازدید : 2322
نویسنده : احسان

تکنولوژی هر روز در حال پیشرفت است و این تکنولوژی گریبان گیر موسیقی‌ هم شده. امروز ضبط صدا مهمترین قسمت آهنگ سازی شده است به همین خاطر ضبط صدای انسان و ضبط صدای ساز فرق کرده است. برای ضبط هر کدام از آنها میکروفن خاصی‌ در نظر گرفته شده است. میکروفن مدادی برای ضبط سازهای زهی استفاده میشود میکروفن اویز برای صدای سازهای گیتار و سازهایی که پیانو یی هستند استفاده میشود میکروفن های rode که در یک شرکت استرالیایی ساخته میشود به شما این امکان را میدهد که چند کار را باهم انجام دهید یعنی‌ ضبط چند جنس صدای مختلف را با یک میکروفن انجام دهید.عملکرد این میکروفن ها مانند دوربین عکاسی است دارای دیافراگم هستند اگه صدا با شدت زیادی به آن برخورد کند بسته میشود تا از آسیب دیدن جلوگیری کند. در مدلهای بالاتر مانند مدل کلاسیک جنس سیم کشیه داخل از طلا است که برای رسانایی بیشتر و کیفیت بهتر است.


قیمت پایین این میکروفن ها نسبت به کارایی بالا یی که دارند باعث شده تا رقیبی سرسخت برای میکروفن های خوب دیگر باشند آنتی شوکر های rode با قیمت 50.000 تومان در بازار موجود هست که به صورت رایگان در کنار بیشتر میکروفن های Rode در اختیار شما قرار می‌گیرد. قابلیت تنظیم دستی‌ حساسیت میکروفن به شما این امکان را میدهد که صدایی شفاف و خالی‌ از صداهای اضافه ضبط کنید و از آن لذت ببرید.

حتی میتوانیم درجه ضبط صدا را مشخص کرده تا فقط صدای مورد نظر ما ضبط شود سازهای مختلف دسی‌ بل مخصوص به خود را دارند با تنظیم دقیق حساسیت می‌توان به کیفیت مطلوب رسید و از ضبط صداهای اضافه جلوگیری کرد. مدل های NT2000,Classic,Nt2A از مدل های پر فروش میکروفن های Rode هستند.

3 پنل مشاهده شده در تصویر به شما این امکان را میدهد که رنج حساسیت میکرفن خود را تنظیم کرده پنل بالایی‌ 3 قا بلیت میکرفن RODE را نشان میدهد به نامهای omni , cardioid,Figure پنل Omni رنج 270 درجه اطراف خود را صدا برداری می‌کند این بدن معناست که شما به هر زویی بیستید کیفیت آن زیاد محسوس نیست.

همان طور که می‌بینید زاویه خاصی‌ برای صدا برداری تعریف نشده است اما در حالت Cardioid به این صورت نیست. در این حالت شما دیفرگم میکرفن خود را محدود می‌کنید یعنی‌ میکرفون در زوییی فعالیت می‌کند که شما مشخص کردید.

 

همان طور که در تصویر می‌بینید زاویه جلو میکرفون مشخص شده است که از 1000 تا4000Hz صدا رابا کیفیتی مطلوب برداشت می‌کند. می‌بینید که برداشت صدا در500Hz تفاوت زیادی با برداشت صدا در4000Hz ندارد.

و در حالت آخر که figure نام دارد صداهای اطراف حذف شده است ولی‌ در پشت و جلو زاویه بندی شده که استفاده? خاص خود را دارد.

به رنج صدایی که برداشته شده نگاه کنید. تفاوت صدایی که با Omni و صدایی که با Cardioid برداشته شده را احساس می‌کنید؟

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: میکروفون های Rode , ,
:: برچسب‌ها: میکروفون های RODE , انواع میکروفن ها , میکروفن , بهترین میکروفن ها , microphon , میکرفن , صدابرداری حرفه ای ,



Halls Of Fame
نوشته شده در 23 تير 1389
بازدید : 1868
نویسنده : احسان

بسته Halls Of Fame که کالکشنی از " Impulse Response " ها و شامل شماری از معروف ترین Reverb های دنیاست را منتشر کرد .

 

توضیحات :
این کالکشن از IR ها که شامل جهانی ترین و معروفترین شمار Reverb ها ، پلاگین ، افکت Reverb هاست ابزار افکت های شما را به سطحی بالاتر ارتقا می دهد . که بر اساس جدیدترین تکنولوژی ها و بر اساس بالاترین میزان وضوح ، نویز سطوح فوق العاده پایین ، و طبیعی و دست نخورده ترین کیفیت صداها ی شفاف تولید و تنظیم شده اند .
استفاده از متودهای سفارشی تست و تنظیم ، که افرادی در استودیو مشهور Soniclab توانستند صداهای خارق العاده ای بدین وسیله خلق کنند که با همتایان سخت افزاری خود کاملا" یکسان و هم شکل عمل می کنند .

تکنولوژی استریو حقیقی 32 بیت در آنها بکار رفته تا دقیقا" عکس العمل سیگنالهای وضعیت صفحه تنظیم صدا و میکس را دست نخورده باقی گذارد .


افکت های کناری Deconvolution با دقت بسیاری ایکولایزر شده و هیچ دسته پردازش برای استفاده بصورت خودکار وجود ندارد .

تمام روند پردازش و ویرایش کار در حالت و فرمت شناور 32 بیتی انجام می شود .

فایلهای 32 بیت به شما نهایت کیفیت صدا را ارائه می دهند . ورژنهای 24 بیت تمامی برنامه بسیار موثر و گیرا هستند و برای پلاگین های شما که از پس فایل های 32 بیتی بر نمی آیند بسیار ایده آل می باشند .

ولف گانگ لندن* مهندس صدا و تولید کننده موسیقی شرکت Soniclab می گوید : بیشترین نکات انتقادی در این مورد به افکت های Reverb ، کیفیت IR ها ( Impulse Responese ) که شما از آنها در کارهایتان استفاده می کنید باز می گردد .

بانک اطلاعات DVD چند ساختاره ویژه گیهایی نظیر : سخت افزار های بسیار ایده آل L96 و T600C و Reverb ها در فرمت های Wave و AIFF و همچنین فایل های Wave ، Altireveb 5 & 6 را دارا می باشد

تمامی فایل هایی که بصورت 32 و 24 بیت هستند در فرکانس 44.1 کیلو هرتز و 48 کیلو هرتز می باشند .

بعضی از برنامه های Presets به شما قدرت انتخاب زمان کوتاه تر یا بلندتر برای Reverb ها را می دهند و بعضی از IR ها به شما امکان واکنش سریع یا Tail Only را خواهند داد .

مجموعه کامل مدلهای HDIR شامل :

Ambience, Booth, Cathedral, Chambers, Church, Concert Hall, Dance Club, Halls of Fame Collection, Opera House, Music Hall, Philharmonic Hall, Plates, Post Production, Rooms, Stage & Hall, Stage & Chamber, Scoring Stage, Large Hall, Studio Small, Wild Spaces, Vocal Plates

 

 و بسیاری دیگر است .
Reverb های کانولوشن زیر نیز در این برنامه قابل پشتیبانی می باشند :

 

• Voxengo Pristine Space
• Waves IR 1
• Audioease Altiverb 5
• Audioease Altiverb 6
• Emagic Spacedesigner
• Prosoniq Rayverb
• Christian Knufinke SIR
• Magix Samplitude
• NI Kontakt 2
• Wizoo W2
• GigaPulse
• TL Space

 

 هزینه و دسترسی :
99.95 دلار امریکا .

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: Halls of Fame , ,
:: برچسب‌ها: Halls of Fame , وی اس تی , سونار , نرم افزارهای آهنگسازی , آموزش نرم افزارهای آهنگسازی , ,



Korg PA800
نوشته شده در 22 تير 1389
بازدید : 1760
نویسنده : احسان

دستگاه ‍PA800
كیبورد ٦١ كلید حرفه ای جهت اجرای زنده و هچنین كار استودیویی مجهز به آمپلی فایر و اسپیكر. پردازنده جدید تولید صدای TG01 با قابلیت تولید همزمان ١٢٠ نت و همچنین ٣ كنترل صدا برای هر ترك .

 

كابرد ها :
برای نوازندگان موسیقی، كه برای اجرای زنده خواهان قابلیت های استاندارد با استفاده از دستگاهی با قیمت مناسب میباشند. پروژه های استودیویی، نو آموزان و افراد نیمه حرفه ای ، كاربرد های خانگی

 

مشخصات عمومی :
قابلیت اجرای ١٢٠ نت همزمان ، قابلیت اعمال ٣ اكولایزر بر روی هر ترك صدا ،نحوه كاربری جدید شامل حالت عملردهای ساده و پیشرفته، شامل ١٢٤ نوع افكت قابل اجرا بر روی ترك های دستگاه Rems ، قابلیت تنظیم و انتخاب ریتم ها به شكل دلخواه ، دارای Ending ٣ ،Fill ٣ ، Intro ٣

مشخصات صداها و ریتم ها :
صدای پیانو جدید به همراه افكت های شنیداری و صداهای اضافی واقعی پیانو
صداهای طبیعی جدید شامل گیتار، باس،سازهای بادی برنجی ،زهی ها ، سازهای كوبه ای ، سازهای تكنواز،تكنیك های مختلف نواختن صدا های انسانی ، ارگ ، پیانو الكتریك ، ریتم های جدید و به روز - قابلیت گسترش صدا – دارای حافظه ٦٤ مگابایتی در خود دستگاه جهت استفاده برای Sample

 

پردازشگر صدا :
افكت های مخصوص صدای خواننده طراحی شده توسط TC Helicon
٣ كلید مجزا جهت استفاده برای قست پردازشگر صدا به علاوه ولوم های كشویی قابل برنامه ریزی
افكت های صدای خواننده ـCompressor –EQ – Delay – Reverb
١٢٨ حافظه جهت ذخیره سازی تنظیمات صدای خواننده
هارمونایزر – قابلیت اضافه كردن تا٣ صدای هارمونیك به صدای اصلی

 

مشخصات سخت افزاری:
كلید های دارایLED برای گروه های Style/Sound
دارای صفحه نمایش لمسی رنگی با قابلیت تفكیك تا ٢٥٦ رنگ
دارای ٢ عدد ولوم كشویی با قابلیت برنامه ریزی جهت استفاده های لید راهنما
قابلیت تنظیم تمامی قسمت های دستگاه ، بصورت سلیقه شخصی استفاده كننده

 

مشخصات دیگر:
بانك اطلاعاتی موسیقی همراه با قابلیت برنامه ریزی كاربر
PAD های قابل برنامه ریزی

 

روش های ذخیره سازی اطلاعات:
حافظه داخلی ٢٥٦ مگابایتی مشابه یك هارد دیسك
عدم نیاز به فلاپی دیسك
٢ پورت USB جهت استفاده حافظه های فلش ، هارد دیسك و ...
١ پورت USB جهت ارتباط با PC

 

لوازم قابل نصب اختیاری :
رابط كاربری تصویری ، كیت نصب هارد دیسك

 

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: Korg pa800 , ,
:: برچسب‌ها: Korg PA800 , دستگاه ‍PA800 ,



sonar 8
نوشته شده در 21 تير 1389
بازدید : 1857
نویسنده : احسان

شرکت Cakewalk نسخه جدید نرم افزار قدرتمند Sonar را عرضه کرد. دانلود رایگان نسخه نمایشی (trial) این نرم افزار برای سیستم های 32 بیتی و 64 بیتی از سایت این شرکت امکان پذیر می باشد. کاربران می توانند به مدت 15 روز از این نسخه نمایشی به صورت کاملا فعال استفاده کنند و حتی پروژه های جدید ساخته و ذخیره کنند. اما در پایان این 15 روز می بایست بصورت آنلاین در وب سایت شرکت ثبت نام کنند تا 15 روز دیگر بتوانند از نرم افزار بصورت رایگان استفاده کنند. در پایان 30 روز کاریران قادر خواهند بود تا پروژه های خود را ذخیره کنند و اگر مایل بودند نسبت به خرید نسخه کامل Sonar 8 اقدام نمایند تا بتوانند مجددا به پروژه های ذخیره شده خود دسترسی پیدا کنند. سینتیسایزهای، Beatscape، Dimension Pro ، TruePianos Amber و افکت های، TS 64 Transient Shaper ، TL-64 Tube Leveler ، Native Instruments Guitar Rig 3 LE ، عناوین جدیدی هستند که در نسخه کامل Producer Editionاین نرم افزار، گنجانده شده اند.

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: Sonar 8 , ,
:: برچسب‌ها: sonar , sonar 8 ,



Kinetic
نوشته شده در 20 تير 1389
بازدید : 1793
نویسنده : احسان

موسیقی الكترونیك پدیده‌ای نوظهور است كه منتقدان بسیاری را پركار كرده است و از سوی دیگر مخاطبان فراوانی نیز به‌دست آورده است. از آنجا كه در شهر دنیای امروز، مقاومت با نوآوری‌ها بسیار كمتر شده است، موسیقی الكترونیك نیز به زودی جای خود را باز خواهد كرد؛
«Project5» یكی از مشهورترین نرم‌افزارهای ریتم‌سازی در موسیقی الكترونیك است. شروع كار با این مجموعه برای یك مبتدی بسیار گیج كننده است. به همین دلیل طراحان آن، نسخه‌ای ساده‌تر با نام «Kinetic» روانه بازار كرده‌اند. هر دوی این نرم‌افزارها محصول شركت «Cakewalk» و نوعی «Groove Mixer» است. چنین نرم‌افزارهایی بیشتر در تولید ملودی‌های پر انرژی مانند آنجه در برنامه‌های ورزشی استفاده می‌شود، كاربرد دارد. اساس كار آنها برای تولید موسیقی، استفاده از یك سری الگوی تكرار شونده با عنوان «Pattern» است. الگوها، توالی دلخواهی از ملودی یا پركاشن است كه از كنارهم قرار دادن 8، 12، 32 و ... نت یا ضربه دلخواه پدید می‌آید. تنظیماتی همچون تمپو یا سرعت و نیز كسر میزان برای تمام نت‌ها و ضربه‌ها قابل انجام است. هر الگو روی یك تراك، قرار می گیرد و هر 16 تراك، یك شیار یا كانال نامیده می‌شودحداكثر 64 شیار در هر پروژه قابل پیاده سازی است. (Groove)
 رای دریافت «Kinetic» به آدرس http://www.cakewalk.com/download/default.asp مراجعه كنید اما قبل از آن از حداقل ملزومات كار با آن مطمئن شوید.

«Kinetic» در سیستم‌های عامل «Windows 95/98/ME/NT/2000» قابل اجرا نیست یعنی تنها «Windows XP» و بس! حداقل سرعت 1.2 گیگا هرتز برای پردازنده لازم است كه البته 2.0 گیگا هرتز پیشنهاد طراحان است. 512 مگا بایت حافظه RAM و 400 مگا بایت فضای خالی بر روی هارد دیسك كه ا گیگا بایت RAM و 600 مگا بایت حافظه، عملكرد بهتری را تضمین می‌كند. رزالوشن تصویری 768* 1024 و 16 بیت نمایش رنگ، كافی است اما بهتر است مانیتور خود را در حالت 1024 * 1280 و 32 بیت رنگ قرار دهید.

می‌بینید كه حتی آهنگ‌سازی الكترونیك هم چندان ساده نیست و به مقدمات بسیاری نیاز دارد.

محصول نهایی شما، یك فایل كوچك 300-200 كیلوبایتی با قالب wave است كه می‌توانید آن‌را ذخیره یا به نرم‌افزار «Project5» جهت اعمال تكنیك‌های پیچیده‌تر انتقال دهید.

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: Kinetic , ,
:: برچسب‌ها: Kinetic ,



موسیقی الکترونیک
نوشته شده در 20 تير 1389
بازدید : 2326
نویسنده : احسان

 موسیقی الکترونیکی به معنی موسیقی ایجاد شده به وسیله تجهیزات الکترونیکی است. هر صدایی که به وسیله یک سیگنال الکترونیکی تولید شود ممکن است موسیقی الکترونیک نامیده شود. به هر حال در یک طبقه بندی ادبی و بازاریابی، موسیقی الکترونیکی به موسیقی تولید شده به طور کامل به وسیله اجزا الکترونیکی اشاره دارد. از قبیل کامپیوتر، سینتی سایزر، ماشین درام و سمپلر. موسیقی الکترونیکی امروزه دارای سبکهای زیر میباشد:

* Ambient
o Ambient groove
o Illbient
o Organic ambient
o Isolationist
o Dark Ambient
o Space Age
* Breakbeat
o Darkstep
o Breakbeat hardcore
o Breakcore
o Brokenbeat
o Drill and bass
o Drum and bass
o Jungle
* Darkwave
* Downtempo
o Nu jazz
o Trip hop (aka the "Bristol Sound")
* Electro
* Electronica
o Big beat
* Hardcore
o 4-beat
o Gabba
o Happy hardcore
o Freeform hardcore
o Makina
* Hi-NRG
o Nu-NRG
* House
o Acid house
o Chicago house
o Deep house
o Freestyle house
o Garage
o Ghetto house
o Hard house
o Hip house
o Microhouse
o New Beat
o Progressive house
o Tech house
o Vocal house
* Industrial
o Electronic body music (EBM)
o Futurepop
o Old-school EBM
* Intelligent dance music (IDM)
o Bitpop
o Chip music
o Glitch
* Miami Bass
* Musique concrète
* New Age
* Noise
* Nortec (electronic style from Tijuana, Mexico)
* Rave (see old skool)
* Synth pop
o Electroclash (late 1990s, early 2000s version)
o Electropop (1980s incarnation)
* Synthpunk
* Techno
o Detroit techno
o Freetekno
o Ghettotech
o Hardcore techno
+ Rotterdam techno
* Trance
o Hard trance
o Goa trance
o Melodic trance
o Minimalist trance
o Progressive trance
o Psychedelic trance

مكالمه بین دستگاههای موسیقی (MIDI)
سرانجام در دهه 1980 مكالمه بین دستگاهها(سازها)ی موسیقی آغاز شد و بدینوسیله انقلابی در جهان موسیقی الكترونیك به وجود آمد.اكنون یك ساز الكترونیك میتواند به دیگری بگوید:« نت دوی وسط Middle را با 60% قدرت بنواز،سپس می اكتاو چهارم E4 را با اندكی قدرت بیشتر بزن. » ساز دوم به این دیالوگ گوش میدهد،آن را میفهمد و نتها را به ترتیب میزند و این روند تا زمانی كه زبان ارتباطی را میفهمد ادامه دارد.زبانی كه اكنون در این سازها دخالت دارد MIDI نام دارد.حتی اگر سازها بتوانند با هم صحبت كنند،هنوز هیچ اختیاری از خود ندارند.در واقع تنها منشأ وابستگی آن دو به طور زنجیروار،نوازنده است.بنابراین دستگاهها اجرای نوازنده را با ترجمه آن به MIDI تفسیر میكنند. MIDI به عنوان زبانی كه برای فرستادن اطلاعات اجرایی از یك دستگاه به دستگاه یا دستگاههای بعدی به كار میرود در نظر گرفته میشود.
گرچه MIDI جنبه جدیدی از موسیقی الكترونیك است،اما قبلاً به صورت یك زبان خانگی در عرصه كامپیوتر مورد نظر بوده است.امروز MIDI یك از مشخصههای بارز موسیقی الكترونیك است.
MIDI به طور وسیعی به عنوان زبان دستگاههای موسیقی شناخته شده است. MIDI در مدت كوتاهی بسیار وسعت یافت،زیرا در بسیاری از شرایط قابل استفاده است. MIDI یك واژه جهانی است.
با وجود زبانهای گوناگون در دنیا، MIDI تنها یك زبان است و میتواند رابطی بین دستگاههای امریكایی،ژاپنی،ایتالیایی،یا آلمانی باشد.مهمتر این كه از MIDI میتوان برای مكالمه دستگاههای گوناگون از كارخانجات مختلف استفاده كرد.مثلاً برای یك پیانوی الكتریكی این امكان وجود دارد كه یك سینتیسایزر و یك ریتمساز صحبت كند.سرانجام MIDI یك قدرت بالقوه فوقالعاده برای رشد و پیشرفت است.
اكنون این پرسش پیش میآید كه چگونه از MIDI برای این مكالمه استفاده میشود؟برای توضیح این مسئله،به پشت ساز الكترونیك خود نگاه كنید.رابطها و ترمینال های گوناگون در پشت ان تعبیه شده است.از جمله MIDI IN , MIDI OUT و احتمالاً MIDI THRU .
اینها گوشها و دهانهای مكالمات MIDI میباشند و برای هرگونه ارتباط از نوع MIDI میباشند و برای هرگونه ارتباط از نوع MIDI لازم است.پیامها از MIDI OUT یك دستگاه به MIDI IN دستگاه دیگر،به وسیله كابلی فرستاده میشود.كابل مورد استفاده پنج سوزن دارد كه باید كاملاً در پنج سوراخ هر ترمینال جای گیرد.توجه داشته باشید كه سوكتهای DINSYNC بسیار شبیه به سوكتهای MIDI است اما كاملاً با آن فرق دارد.
بنابراین كابل MIDI را به سوكت DINSYNC متصل نكنید.(رابطههای پنجشاخه MIDI در بازار یافت میشود).
MIDI IN برای شنیدن پیامهای ورودی، MIDI OUT برای گویش پیامها(خروجی) است. MIDI THRU بسیار شبیه MIDI OUT است به این ترتیب كه با دستگاه بعدی سخن میگوید و پیام را میفرستد اما نه پیام خودش را،در واقع MIDI OUT دستگاه اول را برای دستگاههای بعدی تكرار میكند.در واقع MIDI THRU از هر پیام خروجی كپی میگیرد و برای یك دستگاه دیگر كه به آن متصل است میفرستند.

 

مكالمه یك طرفه:
گفتیم اطلاعات موسیقیایی از MIDI OUT یك دستگاه به MIDI THRU دستگاه بعدی و از آنجا به MIDI IN دستگاه سوم میرود.پیامها اغلب به طور یك طرفه ارسال میشود.به این ترتیب كه گوینده و شنونده در مكالمه ثابت میمانند.مثلاً یك دستگاه كنترل كننده كیبرد كه بخودی خود صدایی ندارد یا یك مدوله كننده صدا كه كیبرد ندارد.عملكرد ثابتی دارند.آنها میتوانند هم Master(فرمانده) و هم Slave(فرمانگیرنده) باشند.در این شرایط گویند Master و شنونده Slave نامیده میشود.
ارتباط Slave/Master همیشه یك به یك نیست.تعداد Slaveها میتواند افزون شود.در نتیجه حتی در سیستمهای بسیار بزرگ MIDI كه از دستگاههای متنوع به تعداد زیاد تشكیل شده است،اگر شما خط سیر یكطرفه MIDI را با استفاده از اتصالات THRU كنترل كنید،هیچ مشكلی نخواهید داشت.میتوانیم زنجیروار دستگاهها را به طور سری به هم وصل كنید.اما در واقع مكالمات MIDI،دیالوگهای بسیار مشكل را در بر میگیرد،بنابراین اتصال بیرویه MIDI THRU مكالمه دستگاهها را با مشكل مواجه میكند و در این حالت سیستم شما ممكن است اصلاً كار نكند.بنابراین چهارمین یا پنجمین دستگاه در سیستم،ممكن است اطلاعات را اشتباه دریافت كند.برای پرهیز از این وضع،دستگاههای Master و Slave را تا آنجا كه میتوانید به هم نزدیك كنید.البته منظور از نزدیكی در اینجا،كم كردن فاصله نیست،بلكه استفاده از جعبه MIDI THRU است.
جعبه MIDI THRU اطلاعات MIDI را از دستگاه Master به طور همزمان به دستگاههای دیگر (Slave) میفرستد.بنابراین تمام Slaveها در یك زمان و به طور درست اطلاعات را دریافت میكنند.بنابراین سعی كنید حتیالمقدور حتی در سیستمهای سادة اتصال دستگاهها از جعبه MIDI THRU استفاده كنید.

 

سودمندیهای MIDI
در نظر بگیرید MIDI OUT یك پیانوی الكترونیكی به MIDI IN یك سینتیسایزر متصل شده است.اگر سینتیسایزر روی صدای STRING تنظیم شده باشد،نواختن پیانو سبب خواهد شد تا سینتیسایزر دقیقاً همان نتها را با صدای STRING بنوازد.نتیجه صدایی بسیار بزرگ و پر با باند پهن خواهد بود،گویی كه یك اركستر با نوازنده پیانو همراهی میكند.تركیب جالب دیگر صدای هارپ از پیانو،با صدای فلوت سینتیسایزر است.به همین ترتیب صدای Pipe organ را میتوانید با صدای كر سینتیسایزر تركیب كنید.دو صدای ترومپت كه اندكی با هم نا كوك باشد نیز زیبا خواهد بود.بدین سان شما میتوانید بینهایت صدا تولید كنید و این تازه در شرایطی است كه THRUها را در نظر نگرفتهایم.
روش دیگر استفاده از یك صدای سینتیسایزر است كه ضربه اول صدا در آن زیاد باشد.این صدا را میتوان با صدایی كه فاقد ضربه نخست است تركیب كرد كه بسیار جالب به نظر میرسد.همیشه به خاطر داشته باشید كه در چه شرایطی میخواهید بنوازید و آهنگ شما چه خصوصیاتی دارد.در این شرایط میتواندی از ذوق هنری خود در انتخاب صداها استفاده كنید.اگر از MIDI THRU نیز استفاده كنید،ضخامت صدای خروجی بسیار زیاد خواهد بود.دقت كنید كه در عین پر بودن،صداها واضح باشد و قادر باشید هر صدایی را كه در تولید صدای خروجی دخیل است یك به یك تشخیص دهید.
همان طور كه گفتیم این امكان وجود دارد كه دستگاههایی از انواع متفاوت با زبان MIDI با یكدیگر ارتباط برقرار كنند.به طور طبیعی،انتظار داریم كه یك كیبرد با یك دستگاه همنوع خود مكالمه كند اما یك پیانو چه چیزی برای گفتن به یك ریتمساز دارد؟ در نظر بگیرید اگر یك پیانوی الكتریكی را به یك ریتمساز متصل كنیم و پیانو را به عنوان Master و ریتمساز را به عنوان Slave فرض كنیم چه پیش خواهد آمد.در این حالت ریتمساز با هر ضربهای به نتهای پیانو،صدای كوبهای را نیز ایجاد خواهد كرد كه این كوبه ممكن است درام،باس درام،سایترام و … باشد.برعكس اگر ریتمساز را به عنوان Master و پیانو را به عنوان Slave در نظر یگیریم،با روشن كردن یكی از ریتمهای برنامهریزی شده ریتمساز،پیانوی آكوری متناسب با آن خواهد نواخت.(توجه داشته باشید كه ریتمساز امكانات محدودی برای برنامهریزی دارد،برای بهتر شدن كارهای عملی،بهتر است از سكونسر یا كامپیوتر استفاده شود.)
یكی از كاربردهای قوی زبان MIDI در رابطه با سكونسرهاست.تركیب صداها همان طور كه توضیح داده شد میتواند صدایی بسیار زیبا و طبیعی ایجاد كند،اما هنوز هم محدود به اجرای نتها به وسیله Master است.سكونسر از سوی دیگر قادر است كه بخشهایی از نتهای اجرا شده توسط چند تولیدكننده را به حافظه بسپارد و سپس آنها را روی هم سوار كند.در این حالت،در حالی كه ما میتوانیم از صداهایی با كیفیت و تركیب خوب بهرهمند شویم،میتوانیم یك قطعه را به خوبی تنظیم كنیم و یا حالت اركستراسیون به آن بدهیم.با سكونسر میتوان مجموعهای از نتها را بدون توجه به اینكه كدام دستگاه Master است و كدام نیست به صدا درآورد.با استفاده از دستگاه سكونسر میتوان قطعاتی را تنظیم كرد كه هیچ نوازندهای عملاً قادر به اجرای آن نیست.مثلاً میتوان قطعهای را كه مملو از نتهای زیر است،ابتدا با سرعت بسیار پایین در حافظه سكونسر ضبط كرد،قسمتهای اضافی و خراب آن را ویرایش كرد و خروجی را با صرعت اصلی پخش نمود.مثلاً یك سكونسر به عنوان Master میتواند یك سینتیسایزر را به عنوان نوازنده ملودی،یك پیانو را برای همراهی،یك سینتیسایزر دیگر را برای باس و یك دستگاه ریتمساز را در آن واحد كنترل كند.اطلاعات موسیقی این چهار بخش به طور جداگانه در سكونسر ضبط میشود و سپس به طور اتوماتیك هر چهر دستگاه همزمان شروع به كار میكند و اجرا آغاز میشود!

 

سیست كامپیوتری موسیقی
امپیوتر عمدتاً تا قبل از پیدایش MIDI با موسیقی در ارتباط نبود.مطمئناً درك هر مكالمه بین كامپیوترها و وسایل موسیقی كار بسیار مشكلی است.در اینجا نیز MIDI جعبههای كوچكی را در اختیار دارد كه میتواند زبان كامپیوتر را به MIDI ترجمه كند.این جعبهها Interface نام دارد.
همانطور كه میدانیم هر كامپیوتر اطلاعاتی در سختافزار خود دارد كه به كامپیوتر میگوید چگونه عمل كند.یك قسمت از این سختافزار میتواند به كامپیوتر بیاموزد كه چگونه مثلاً هم سكونسر باشد و هم به عنوان ویراستار (ادیتور) عمل كند.به این ترتیب میتوان خطوط حامل بیشماری را روی صفحه كامپیوتر ظاهر ساخت و كار نتنگاری را با صبر و حوصله و دقت روی آنها انجام داد و دقیقاً مانند یك كاغذ پارتیتور آنها را نوشت و نتیجه را شنید.(در سالهای اخیر نرمافزارهای پیشرفتهای وارد بازار شده است كه اكثراً با همان نام MIDI عرضه میشود كه برخی از آنها قادر است بیش از صد نت را به طور همزمان ضبط و پخش كند و كار كردن با آنها نسبتاً هم ساده است. )

 

كاربردهای دیگر MIDI
تاكنون به طور خلاصه كاربردهایی از MIDI را توضیح دادیم،اما اینها تمام عملكردهای MIDI نیست.مثلاً هنگام تعویض یك صدا در سیستم MIDI این امكان وجود دارد كه تعداد زیای افكت را نیز كنترل كرد،یا مثلاً به صدا تأخیر و یا طنین داد.یك سكونسر MIDI همچنین میتواند با یك ضبط مولتی تراك همزمان شود و بینهایت پدیده جالب و نوظهور در موسیقی ایجاد كند كه قبلاً حتی ذهن بشر تصور آن را نمیكرد.

 

اطلاعاتی دیگر در مورد MIDI و موسیقی الكترونیك كانال:
MIDI Channal قادر است اطلاعات زیادی را از دیك دستگاه Master به یك دستگاه Slave منتقل كند.قسمت یا قسمتهایی از این اطلاعات میتواند مثلاً به وسیلة یك سكونسر جابجا شود.
برای این منظور MIDI،شانزده كانال را در بر میگیرد.تمام گونههای مختلف مكالمات MIDI میتواند به وسیله این شانزده كانال به طور جداگانه فرستاده شود.بنابراین با یك كابل MIDI،شانزده قسمت مختلف در ان واحد میتواند نواخته شود.كانالهای MIDI از یك نظر شبیه كانالهای تلویزیونی است.بسیاری از ایستگاههای تلویزیونی برنامهبشان را در یك زمان ارسال میكنند.به این معنی كه آنتن گیرندة شما در یك لحظه تمام این كانالها را دریافت میكند و شما به دلخواه یكی از این كانالها را انتخاب میكنید.
كانالهای MIDI نیز به همان شكل عمل میكنند.
یك دستگاه MIDI كه به عنوان Master عمل میكند مثل ایستگاه تلویزیون است كه برنامه ارسال میكند و یك دستگاه MIDI كه به عنوان Slave عمل میكند مثل گیزندة تلویزین شماست و تنها تفاوت در این است كه شبكههای تلویزیونی اطلاعات را به طریق امواج و MIDI به وسیله كابل منتقل میكند.بنابراین دستگاه MIDI Master میتواند تصمیم بگیرد كه كدام كانال را ارسال كند.از سوی دیگر دستگاه MIDI Slave میتواند مانند گینردة تلویزیون شما عمل كند و انتخاب كند كه كدام كانال باید شنیده شود.حتی اگر اطلاعات توسط تمام این شانزده كانال گرفته شود،Slave تنها،كانال انتخابی خودش را میشود.
به عنوان مثال اگر سینتیسایزر 1 فقط اطلاعات را از طریق كابل MIDI از كانال 1 دریافت میكند.سینتیسایزر 2 فقط كانال از كانال 2 تغذیه میشود.
به این ترتیب كه اگر كیبرد Master در حال فرستادن اطلاعات از روی كانال 1 MIDI است،تنها سینتیسایزر 1 پاسخ میدهد.یه همین ترتیب اگر 2 MIDI، Master باشد،تنها كانال 2 پاسخ میدهد.حتی اگر سینتیسایزر 1 به طور واضح در حال گرفتن اطلاعات باشد نمیتواند پاسخ گوید زیرا برای كانال دیگری تنظیم شده است.به عبارت دیگر برای درست كردن این سیستم،باید كانالهای MIDI را به دقت انتخاب كنید،با این جنبه از كانالهای MIDI،این امكان وجود دارد كه شانزده قسمت را باشانزده ساز مختلف نواخت و تمام این شانزده كانال را به وسیلة یك كابل منتقل كرد.

 

كانال TX :
نتهایی كه روی كیبرد مینوازید و اطلاعات مربوط به تغییر كنترل،این كانال منتقل میشود.اگر این كانال در حالت On یا Set قرار داده شود،اطلاعات از روی كانال TX انتقال داده میشود.مثلاً اگر كانال TX روی 1 تنظیم یافته باشد،نتها روی كانال 1 منتقل میشود.با تنظیم كانال TX در چند سیستم متصل به كیبرد Master میتوانید صدای آن دستگاهها را به راحتی با تغییر كانال TX تغییر دهید.پس TX در واقع كنترل كنندة صداهای Slave است.

 

كانال RX :
كانال RX،كانال دریافتی برای هر پارت را معین میكند.هنگامی كه با سینتیسایزر در حال اجرا هستید باید مطمئن شوید كه كانال شوید كه كانال RX صدایی كه با آن مینوازید با كانال TX كیبرد هماهنگ باشد.با تنظیم دو یا چند پارت در یك كانال،میتوانید آنها را همزمان با هم روی كیبرد بنوازید.در این حالت باید پارتهای بدون استفاده را Off كنید.هنگامی كه یك سكونسر در حال ارسال پیام به سینتیسایزر است و در واقع اطلاعات خروجی از MIDI OUT خود را با صداهای سینتیسایزر مینوازد،باید كانال RX هر پارت با كانال ورودی اطلاعات دریافتی از سكونسر هماهنگ شود.در غیر اسنصورت مممكن است اطلاعات ورودی به سینتیسایزر با صداهای نامناسبی نواخته شود.

 

كانال كنترل TX :
این عامل،كانالی را كه روی آن تغییرات برنامه از یك صدای ویژه از كیبرد منتقل میشود معین میكند.این كانال میتواند به طور جداگانه برای هر صدا اعمال شود.چنانچه این عامل روی Set باشد،اطلاعات روی كانال TX تنظیم یافته از قبل منتقل خواهد شد و اگر روی TX تنظیم شده باشد،اطلاعات روی همان كانال TX منتقل خواهد شد.

 

وسعت كلیدها :
با این عامل شما میتوانید وسعت صداهای دریافتی را از یك دستگاه خارجی متصل به كیبرد از طریق كابل MIDI كنترل كنید.مثلاً اگر اطلاعاتی از سكونسر به سینتیسایزر وارد شود كه در محدودة وسعت تعریف شده برای سینتیسایزر نباشد،آن اطلاعات روی سینتیسایزر به صدا تبدیل نخواهد شد،مگر اینكه وسعت كلیدهای سینتیسایزر به وسیلة این عامل تغییر یابد.

 

كیفیت یا مد :
همان طور كه قبلاً گفتیم اگر یك Master و Slave بخواهند مشتركاً كار كنند باید از كانالهای همانند استفاده شود.اما راه دیگری برای Slave به منظور دریافت اطلاعات وجود دارد.این كیفیت OMIN ON نام دارد و Slave را مجبور میكند تا به تمام این شانزده كانال در آن واحد پاسخ دهد.در یك طرح ساده از یك Master و یك Slave این كیفیت كاربرد فراوانی دارد زیرا Slave به این توجه نمیكند كه كدام كانال Master در حال كار است و همه آنها با هم میشنوند.
با وجود این هنگام استفاده از یك سكونسر كه در حال اجرای یك نمونه از كانالهای متفاوت است،جدا كردن اطلاعات غیر ممكن است.بنابراین در ای حالت Slave باید در مد یا كیفیت OMIN OFF قرار گیرد و به طوری كه تنها اطلاعات كانال انتخاب شده را دریافت كند.
حالتهای دیگری به نام POLY و MONO وجود دارد كه پیامها را به صورت اطلاعات Monophonoc (تك صدایی) و یا Polyphonic (چند صدایی) ارسال میكند.
سازهای كیبرد مثل پیانو و سینتیسایزر اغلب از كیفیت POLY استفاده میكنند و MONO عمدتاً برای كنترل كننده MIDI گیتار به كار میرود.در این كیفیت اطلاعات مربوط به هر گیتار جداگانه به وسیله كانالهای مجزا فرستاده میشود و منبع صدا را به شش سینتیسایزر تك صدا تقسیم میكند.سپسیك كانال به نام BASIC MIDIقرار داده میشود و پنج كانال بعدی برای صداهای دیگر استفاده میشود.برای انتخاب اینكه از كدام یك از حالتهای MONO ، POLY و OMIN و غیره استفاده شود،در MIDI یك انتخاب كننده به نام سكلتورمد كه چهار حالت دارد: مد 1 الی 4
MONO 1 كیفیت اول : POLY و OMIN ON – اطلاعات تمام كانالها را به صورت چند صدایی دریافت میكند.
MONO 2 : MONO و OMIN ON – اطلاعات تمام كانالها را دریافت میكند ولی تنها میتواند در هر زمان یك نت را به صدا درآورد.
MONO 3 : POLY و OMIN OFF – تنها كانال انتخابی MIDI را به صورت چند صدایی دریافت میكند كه در سكونسرها كاربرد فراوان دارد.
MONO 4 : MONO و OMIN OFF – تنها كانال یا كانالهای ویژهای از MIDI را دریافت میكند و میتواند در هر كانال تنها یك نت را به صدا درمیآورد كه در كنترل كنندة گیتارها كاربرد فراوان دارد.پیامهای موسیقیایی به وسیله كانلهای جداگانه به دستگاهی ویژه در سیستم ارسال میشود،بنابراین تنها روی دستگاههای ویژه تأثیر میگذارد.پیام كانال شامل حالتهایی چون Pitch Bend on/off , Damper Pedal on/off , Note و غیره میشود.
پیامهای صوتی (Voice Messages) و پیامهای مد (Mode Messages) :

 

پیامهای صوتی:
الف) اطلاعات مربوط به نتها به طور ساده بیان میكند كه كدام شستی فشار داده شده،چه هنگام فشار داده شد و چه هنگام آزاد شده است.

 

ب) تغییرات برنامه :
كاربرد تغیرات برنامه باعث میشود كه Slave صدای خود را تغییر دهد.سینتیسایزرها،پیانوهای الكتریكی و دیگر دستگاهها،حافظههایی پر از انواع و اقسام صدا دارند.با این تغییرات تصنیف كننده میتواند صدای مورد نظر را انتخاب كند.

 

ج) تغییرات در كنترل :
تغییر در كنترل میتواند تنوعات متفاوتی به اجرا دهد كمیتهایی مانند مدولاسیون،طنین،لرزش،پدال نگهدارنده و پرتامنتو (فواصل بین نتها را به طور پیوسته به یكدیگر ارتباط میدهد) باعث میشود كه حالت آهنگها تغییر یابد كه هنگی از نوع تغییرات كنترلی است.برخی از كمیتهای پیش گفته در برخی شرایط مورد استفادهای ندارد.

 

د)After touch (حساسیت ضربهای) :
سینتیسایزرها و دستگاههای نمونه میتوانند طنین،ارزش وضوح و مقدار صدا را به حالتی با نواختن ایجاد كنند.مثلاً اگر برای ایجاد یك صدای بزرگ كافی است شستیها را محكم فشار دهید و یا برای حالت لرزش میتوانید انگشتان را به روی سطح كلاویهها بلرزانید.این پدیده را After touch یا حساسیت لمسی میگویند كه میتواند برای انتقال همان تذثیر به وسیله MIDI به دستگاهی دیگر به كار رود.البته ساز Slave در ان وقت باید تصمیم بگیرد كه چگونه اطلاعات مربوط به After touch را كه دریافت كرده چگونه به كار گیرد.

 

ه) Pitch bender :
اگر دستگاه Master ، Pitch bender داشته باشد،اطلاعات میتواند به وسیله MIDI منتقل شود.یكبار دیگر Slave تصمیم خواهد گرفت كه آیا این كیفیت را میخواهد یا خیر و اگر میخواهد تا چه مقدار Pitch bender معمولاً به شكل یك كلید گردان تعبیه شده كه با آن میتوان صداهایی شبیه كشیده شدن سیم گیتار را ایجاد كرد.(غالباً در كنار این كلید،كلید دیگری به نام مدولاتور وجود دارد كه در صدا لرزشی ویژه ایجاد میكند.)

 

پیامهای كیفیتی :
همانطور كه قبلاً بیان شد MIDI چهار كیفیت یا MODE دارد و پیامهای مربوط به مد برای تغییر در كیفیت Slave به كار میرود.برخی از سینتیسایزرها یا پیانوهای الكترونیكی از همان لحظهای كه روشن میشود در كیفیت 1 (omni on , poly) قرار دارد.بنابراین لازم است آنها را به كیفیت 3 (omni off , poly) ببرید تا بتوانید از سكونسرها به طور اتوماتیك یك پیام كیفیتی میفرستند تا Slave در ابتدا و روشن كردن Master به دنبال آن اغلب همین نتیجه حاصل میشود.(یعنی نتها به طور اتوماتیك به كیفیت 3 میرود.)

 

پیامهای مربوط به سیستم :
پیامهای مربوط به سیستم نیز میتواند به وسیله MIDI ارسال و دریافت شود.فرقی نمیكند كه كانالهای MIDI مربوط به Slave یا Master تنظیم شده باشد یا خیر.به هر صورت این پیامها برای كنترل كل سیستم MIDI به كار میرود،یعنی كلیه دستگاههایی كه به وسیله كابل MIDI به یكدیگر متصل شده است.برای مثال،این پیامها میتوانند به منظور همزمانسازی یك سكونسر و یك دستگاه ریتمساز به كار رود،به این شكل كه آنها بتوانند دقیقاً در یك زمان با هم كار كنند،یا اجرا را شروع و متوقف و از مشكلات مربوط به سیستم MIDI اجتناب كنند.همچنین پیامهایی وجود دارد كه پیامهای انحصاری سیستم نام دارد و منحصر به دستگاه ویژهای است.به این ترتیب كه هر كارخانه یك شماره كد دارد كه به وسیله آن دستگاههای تولیدیاش با شایر دستگاهها تمیز مییابد.اگر اطلاعات هر سیستم انحصاری با شماره ID اشتباه دریافت گردد،باعث میشود كه دستگاه به آن اطلاعات پاسخ درست ندهد. به وسیله پیامهای انحصاری این امكان به وجود میآید تا صدای بین سینتیسایزرها انتقال یابد یا پارامترهای موجود در یك سیستم،به وسیله یك سینتیسایزر برنامهساز مثل DG1000 یا DG300 تغییر یابد.

 

اجرای عملی MIDI و نتها
جدول كاربردی MIDI را مؤثر برای كنترل ارتباط MIDI :
گرچه MIDI ای ن امكان را برای محدوده وسیعی از سازها و دستگاههای الكترونیكی به وجود آورده تا با هم ارتباط برقرار كنند.ولی این بدان معنا نیست كه تمام دستگاهها زبان MIDI را به طور كامل میفهمند.برای مثال با وصل كردن یك كابل MIDI از یك سینتیسایزر به یك افكتور MIDI،افكت ایجاد شده ممكن است چیزی كه شما خواستهاید نباشد،یا مثلاً استفاده از یك سینتیسایزر به همراه Pitch bend به یك پیانوی الكترونیك باعث این نخواهد شد كه Pitch bend روی پیانواثر بگذارد.برای یك ارتباط كامل و موفقیتآمیز بین دو دستگاه،آنها باید اطلاعات جزئی در مورد یكدیگر را نیز بفهند.
هنگام استفاده از یك سینتیسایزر به عنوان Master برای نواختن با صدای پیانوی الكترونیكی،آنها فقط در محدودة a میتوانند عمل كنند.سینتیسایزر پرتامنتو Pitch bend دارد در صورتی كه پیانو فاقد این امكانات است.
از طرف دیگر پیانو Soft Pedal دارد كه این امكان برای سینتیسایزر نامفهوم است.بنابراین در یك سیستم MIDI با دستگاههای متعدد و گوناگون،شما باید اطلاعاتی را كه هر دستگاه میتواند بفرستد و یا دریافت كند چك كنید.
برای كنترل سریع این اطلاعات،هر دستگاه یك كتابچه حاوی جدول كاربردی MIDI دارد كه گونههای اطلاعاتی را كه میتواند بفرستد و یا دریافت كند نشان میدهد.

 

جدول كاربردی MIDI چطور خوانده میشود؟
در سمت چپ جدول نامهای گوناگون اطلاعاتی MIDI نوشته شده است.ستون ارسال / دریافت توانایی دستگاه در ارسال و یا دریافت آن پیامها نشان میدهد.حرف o نشاندهنده بله و حرف x معرف نه است.اگر توانایی به عوامل دیگری نیز بستگی داشته بستگی داشته باشد،توضیحات اضافی نیز داده خواهد شد.

 

كانال اصلی :
دو ستون در كانال اصلی وجود دارد:روشن (Power on) و قابل تنظیم(can be set).ستون روشن نشان میدهد هنگامی كه دستگاه را روشن كردهاید كدام كانال تنظیم شده است.به تازگی بیشتر دستگاهها طوری ساخته میشود كه بتواند یك كانال MIDI ویژه را در حافظه داشته باشد.در این حالت،كانالی كه شما آخرین بار انتخاب كردهاید،با روشن كردن دستگاه دوباره ظاهر خواهد شد.پس حافظه دستگاه حتی در حالت خاموش بودن،همچنان باقی میماند can be set یعنی كانالی كه میتواند تنظیم یا set شود كه معمولاً كانالهای 1 تا 16 است.

 

كیفیت:
سه ستون در این بخش وجود دارد:روشن،پیام و تغییرات Alternative ستون روشن كیفیتی را كه هنگام روشن كردن دستگاه وجود دارد نشان میدهد.ستون پیام نشان میدهد كه آیا ممكن است دستگاه شما پیامهای كیفیتی را دریافت كند و اگر میتواند،پس از دربافت میتواند كیفیت را تغییر دهد یا خیر.ستون تغییرات Alternative تنها برای دستگاههایی به كار میرود كه میتواند كیفیت پیشین را به كیفیتی ویژه تغییر دهد.این كیفیت در ستون تغییرات Alternative توضیح داده میشود.

 

شمار نتها:
این ستون بیشترین تعداد نتهایی را كه دستگاه میتواند بگیرد و یا بفرستد نشان میدهد.هر دستگاه معمولاً فقط میتواند به تعداد سستیهایش نت بفرستد،در حالی كه بیشتر از این تعداد نت دریافت میكند.برخی از دستگاهها ممكن است تعداد متنوعی از نتها را دریافت كند،اما این نتها را در امتاوهای متفاوت به صدا درآورد كه این حالت نیز در این ستون توضیح داده میشود.

 

سرعت:
در بخش سرعت دو ستون خاموش و روشن وجود دارد.این ستون توانایی دستگاه در انتقال و دریافت این دو حال را نشان میدهد.منظور از سرعت.سرعت حركت انگشتان بر سطح شستیهاست.وقتی علامت x در ستون خاموش و روشن وجود داشته باشد،به این معناست كه دستگاه نمیتواند سرعت ضربهها را روی شستیها تشخیص دهد.

 

After touch یا پس نواختن (A.T) :
این ستون نشان میدهد كه آیا دستگاه میتواند اطلاعات مربوط به A.T را دریافت كند یا خیر. A.Tكیفیتی است كه پس از ضربهزدن به شستیها پدید میآید،این كیفیت شامل مقدار صدا،لرزش و ضربه صدا است.دستگاهی كه كیفیت A.T داشته باشد میتواند به اطلاعات ضربهای انگشتان نیز پاسخ دهد.به این ترتیب كه با ضربه بیشتر روی شستیها صدای بیشتری خواهیم داشت و احتمالاً ضربه صدا نیز بیشتر خواهد شد.با لرزش روی شستیها نیز ممك است در صدا لرزشی ایجاد شود.

 

Pitch bend :
گردانی در سمت چپ كیبرد وجود دارد كه معمولاً مانند جویاستیك به چند جهت نیز حركت میكند.این گردان با بالا و پایین رفتن خود نیز زیر و بمی صدا را (به طور موقت) تغییر میدهد،یعنی عیناً همان حالتی كه نوازده گیتار برای وصل كردن نتها به یكدیگر (گلیساندو) انجام میدهد و همچنین با حركت خود به چپ و راست میتواند پدیده مدولاسیون صدا را پدید آورد.ستون Pitch bend در جدول MIDI نشان میدهد كه آیاد دستگاه میتواند اطلاعات مربوط به آن را دریافت و ارسال كند یا خیر:

 

تغییر كنترل :
این ستون نشان میدهد آیا دستگاه میتواند كنترلهایی مثل مدولاسیون،پدال دمپر،پرتامنتو و … را انتقال دهد و یا دریافت دارد یا خیر.این كنترلها بسیار مهماند.به ویژه هنگام ارتباط دو سینتیسایزر از انواع متفاوت و یا یك سینتیسایزر و یك پیانو باید بسیار به آنها توجه داشت.

 

سیستم انحصاری :
این سیستم برای سكونسرهای MIDI به كار میرود.این بخش بیان میكند كه دستگاه میتواند اطلاعات MIDI را بفهمد یا خیر.

 

سیستم زمان واقعی :
اطلاعات زمان واقعی توانایی دستگاه شما در همزمانی با MIDI را بیان میكند.اگر دستگاه اطلاعات زمانی را بفهمد میتواند همزمان با سایر دستگاهها كار كند.اگر اطلاعات دستگاه فرمانده را بفهمد نیز میداند كجا شروع و كجا اجرا را توقف سازد.

 

پیامهای AUX :
این ستون نشان میدهد كه سیستم دریافت و ارسال دستگاه شما چقدر در دریافت پیامها موفق است و تا چه حدی نارساییهای MIDI برای این سیستم اشكال تولید میكند.این بخش برای استثناها در قوانین.كاربرد فراوان دارد.مثلاً اگر نقش و عملكرد یك دستگاه برای موقعیتهای ویژهای،در برخی از پارامترها به طور استثنایی تغییر میكند در این ستون نوشته میشود.بنابراین،هنگامی كه دو یا چند دستگاه را با كابل MIDI به یكدیگر پیوند دادهاید،باید ستونهای مربوطه در این جدول را مطالعه كنید تا ببینید اساساً چنین تركیبی ممكن است یا خیر.
تمام جدولهای كاربرد MIDI یك فرمت (قالببندی) استاندارد دارد (Standard Format) كه كار تنظیم جدولها را آسان میكند.به این ترتیب كه میتوانید به راحتی ستون ارسال Transmit مربوط به Master را با ستون دریافت receive مربوط به دستگاه Slave مقایسه كنید.
مثلاً اگر هر دو ستون دارای علامت x برای كیفیتهای Pitch bend بود،پس ارتباطی در این باره برقرار نخواهد شد.

 

برای جلوگیری از اشكالات MIDI چه باید كرد؟
MIDI این امكان را به شما میدهد كه فطعه موسیقی دلخواهتان را با روشهای گوناگون،به بهترین حالت ممكن درآورید و درك موسیقیایی خود را به نمایش بگذارید.چیزهایی از قبیل After touch همزمانی (Syncchronization) و Pitch bend اشكالاتی را در هنگام كار به وجود میآورد.زیرا این عناصر به جابجایی مقادیر زیادی اطلاعات بستگی دارد و همین جابهجایی خطاهایی را نیز در پی خواهد داشت.مشكلات دور از انتظار با ارتباطهای ناقص و كمبود اطلاعات در مورد نحوه آنها و برخی عوامل دیگر به وجود میآید.

 

اتصال كابل MIDI :
بدیهی است اگر كابلها به طور ناقص و غلط وصل شود اطلاعات اجرایی نمیتواند به درستی انتقال یابد.مطمئن شوید كه كابلها از MIDI OUT دستگاه Master به MIDI IN دستگاه Slave متصل شده باشد.

 

نحوة تعویض كابلهای MIDI :
همیشه باید قبل از قطع ارتباط كابلها،دستگاه خاموش شود و سپس كابلها بیرون كشیده شود.پس تعویض كابلها در حالت «خاموش) باید صورت گیرد.

 

دستور روشن كردن دستگاههایی كه به وسیله خطوط MIDI یه یكدیگر متصل است:
همیشه دستگاه Master را در آخر روشن كنید.البته روشن كردن آن زودتر از دیگر دستگاهها صدمهای به دستگاه Master وارد نمیآورد،ولی این امكان وجود دارد كه تنظیم دیگر دستگاهها به هم بخورد و خطاهایی در سیستم دیده شود.زیرا همان طور كه میدانیم این Master است كه با ارسال پیام دیگر دستگاهها را تنظیم میكند.

 

تنظیم Pitch bend و پس نواخت :
MIDI میتواند اطلاعات مربوط به Pitch bend و پسنواخت را منتقل كند،اما این انتقال در واقع به این معنی است كه دستگاه دوم میفهمد كه درجه تغییر پنج تا حدی است و شستیها با چه قدرتی نواخته میشود.ولی نمیداند كه عملاً گردان پیچ تا چه حدی چرخیده است و A.T با كدامین افكت خود همراه است،در این حالت گردان پیچ و A.T در هر دو دستگاه باید از یك سنخ باشد.(در سینتیسایزرها معمولاً درجه گردان پیچ (Pitch bend) روی نمایشگر نشان داده میشود.اگر درجه اولی مثلاً روی 1 و درجه دوی روی 3 تنظیم یافته باشد،تغییر پیچ دستگاه Master تأثیری ناهمگون روی Slave دارد.یعنی مثلاً در حالی كه Master 5/0 پرده پیچ خود را بالا برده است، Slave5/1 پرده صدای پیچ خود را تغییر میدهد.پس درجة گردان پیچها ابتدا باید آزمایش شود و سپس با درجات همنام شروع به كار كند.

Generate your flash banner free online

:: موضوعات مرتبط: موسیقی الکترونیک , ,
:: برچسب‌ها: موسیقی الکترونیک , مقالات موسیقی , موسیقی نوین , موسیقی ترنس , ,